دوربین بی سیم

دوربین مداربسته بی سیم یا وایرلس (wireless) گروهی از دوربین های مداربسته هستند که انتقال تصاویر آنها از طریق امواج (رادیویی، wifi و…) صورت می گیرد. در واقع انتقال تصویر در این نوع دوربین ها بدون حضور کابل و سیم انجام می شود البته تامین برق این دوربین ها ممکن است از طریق سیم باشد.دوربین های بی سیم به دو نوع آنالوگ و تحت شبکه تقسیم میشوند.

  • دوربین مدار بسته آنالوگ:

ن

نقاط قوت دوربین بیسیم آنالوگ:

-قیمت پایین

نقاط ضعف:

-کیفیت ضعیف

-افت تصویر در طول زمان

دوربین های بی سیم آنالوگ غیر از سادگی و ارزان قیمت بودن که می تواند طرفداران زیادی داشته باشد همراه با اشکالاتی نیز هستند. انتقال تصویر در دوربین ها با تبدیل سیگنال های تصویر به سیگنال های رادیویی صورت می گیرد. این سیگنال ها به دستگاه DVR رفته و ضبط می شوند. با توجه به برد آنها خروجی فرکانس این نوع دوربین ها متفاوت است. سیگنال در این دوربین ها تحت تاثیر نویزهای الکترومغناطیسی و شرایط محیطی از جمله رطویت قرار می گیرد و در کیفیت انتقال اثر منفی می گذارد.در صورتی که موانع در مسیر دوربین زیاد باشند و یا شرایط آب و هوایی محیط نامساعد و مرطوب باشد، سیگنال دوربین به شدت افت خواهد کرد. به دلیل نویزپذیری نسبتا بالای این دسته از دوربین های بی سیم کمتر کسی سمت آنها می رود.

  • دوربین مدار بسته تحت شبکه:

نقاط قوت دوربین بیسیم تحت شبکه:

-کیفیت بالا

-حفظ کیفیت در طول زمان

-قابلیت های نرم افزاری زیاد

نقاط ضعف:

-قیمت بیشتر در مقابل دئربین آنالوگ

دوربین های بی سیم تحت شبکه انتقال تصویر را در بستر وای فای انجام می دهند. استفاده از دوربین های بیسیم تحت شبکه به دلیل نوع انتقال مزیت هایی از جمله کاهش هزینه های کابل کشی و صرفه جویی در زمان را به دنبال دارد. این دسته از دوربین ها در هوشمند سازی خانه نیز بسیار کاربرد دارد. دوربین های بی سیم تحت شبکه نسبت به نوع آنالوگ خود کمتر تحت تاثیر نویز قرار می گیرد و انتقال اطلاعات با سرعت بیشتری صورت می گیرد. در دوربین های دیجیتال نیز اطلاعات به سمت دستگاه ضبط کننده (NVR) ارسال و ضبط می گردد.

 اگر دستگاه NVR بی سیم نباشد یا به عبارتی دارای قابلیت وای فای نباشد و نتواند اطلاعات را از دوربین بی سیم دریافت کند چه باید کرد؟ از آنجا که NVR های با قابلیت Wifi کمیاب و محدود هستند. راه حل پیشنهادی این است که می توان از دستگاه اکسس پوینت (Access Point) بین دوربین و NVR استفاده کرد و از طریق کابل شبکه اکسس پوینت را به NVR متصل نمود. به این ترتیب اطلاعات از دوربین به اکسس پوینت و بعد از طریق کابل شبکه به دستگاه NVR ارسال می شود.

دوربین های بی سیم تحت شبکه ای که خود دارای آنتن  وای فای هستند برد انتقال مناسبی ندارند. برای بالا بردن برد انتقال اطلاعات باید از آنتن های حرفه ای و تقویت کننده های دیجیتال استفاده کرد.


مزیت دوربین مداربسته بی سیم چیست

  1. این دوربین ها هزینه نصب کم تری دارند.
  2. کابل کشی به حداقل و گاهی به صفر می رسد.
  3. امکان مکالمه و گفت وگو وجو دارد این دوربین ها صدا را هم ضبط می کنند
  4. مجهز به WIFI هستند و آنها را می توان به شبکه اینترنتی خانگی متصل نمود.
  5. دارای سنسور حرکتی هستند و سوژه های متحرک را در تصویر بخوبی تشخیص می دهند.
  6. پشتیبانی از SD کارت در ظرفیت های مختلف
  7. داشتن چندین گیرنده تصویر (مانند اتصال به موبایل و ذخیره تصاویر در موبایل)
  8. امکان چرخش 180 تا 360 درجه را دارند.

  • تامین برق دوربین های بی سیم

اصطلاح بی سیم به نحوه انتقال اطلاعات اشاره دارد و ارتباطی به تامین برق دوربین ندارد. برق دوربین های بی سیم ممکن است از طریق اتصال با سیم به منبع تغذیه و یا از طریق باتری تامین شود. از معایب دوربین های بی سیم یا وایرلس تعویض دستی باتری و یا شارژ دوره ای نوع قابل شارژ آن ها است. در این دو نوع نیز انتخاب دوربین با باتری قابل شارژ می تواند مناسب تر باشد چرا که هر بار نیازی به خرید باتری نخواهد بود. البته به کاربردن برخی از ویژگی‌های دوربین مداربسته می تواند به بالا بردن عمر باتری کمک کند.

  • محدودیت کاربرد دوربین مداربسته بی سیم

در کنار فواید و ویژگی های دوربین مداربسته بی سیم موضوعاتی موجب شده است تا استفاده از این نوع دوربین ها محدود شوند. عملکرد این نوع دوربین ها از ثبات کمتری برخوردار هستند. تاثیرپذیری سیگنال های ارسالی از شرایط محیط که در نوع آنالوگ بسیار مشهود است اثر منفی در عملکرد دوربین های بی سیم می گذارد. احتمال هک شدن نیز وجود دارد، در صورتی که هکر روی همان سیگنال دوربین قرار بگیرد می تواند به تصاویر دسترسی داشته باشد. البته این موضوع بیشتر در نوع آنالوگ امکان پذیر بود که دیگر منسوخ شده اند. در نوع دیجیتال (تحت شبکه) به علت استفاده از سیگنال های مختلف احتمال هک به مراتب بسیار پایین و نزدیک به صفر است.

  • برد دوربین مداربسته بی سیم

عوامل زیادی در قدرت سیگنال ارسالی دوربین های بی سیم تاثیر گذار هستند. این عوامل می تواند ساختار مکان نصب از جهت مصالح به کار رفته، تعداد موانع و وسایل موجود، مسافت دوربین تا دستگاه ضبط کننده باشد. البته وجود دستگاه هایی که در محل سیگنال تولید می کنند نیز ممکن است با ایجاد تداخل در سیگنال دوربین اثر منفی در قدرت سیگنال داشته باشند.

  • دوربین مداربسته بی سیم لامپی

یک نوع از دوربین های بی سیم دوربین های مداربسته لامپی هستند. به علت شباهت آنها به لامپ به این نام شناخته می شوند. دوربین مداربسته بی سیم لامپی علاوه بر کاربری به عنوان دوربین، می تواند به عنوان یک لامپ نیز مورد استفاده قرار بگیرد. در واقع در کنار دوربین شما لامپ نیز در آن محدوده دارید. نصب این نوع دوربین های بسیار ساده و راحت است. زاویه دید بسیار وسیع دارد و با توجه به زاویه دید در گروه دوربین های پانوراما و 360 درجه قرار می گیرد.

  • اینترنت مورد نیاز دوربین مداربسته بی سیم

تصور ما از دوربین های بی سیم این است که حتما برای انتقال اطلاعات نیاز به اینترنت وجود دارد. در صورتی که این تصور در شرایط مختلف می تواند درست باشد. در حالتی که بخواهید به اطلاعات از طریق موبایل، تبلت دسترسی داشته باشید وجود اینترنت ضروری است. اما اگر نیازی به این دسترسی ندارید و یا در مکانی هستید که امکان دسترسی به اینترنت وجود ندارد می توانید دسترسی به تصاویر از طریق موبایل و سایر دستگاه های غیر ضروری را حذف نمائید.

  • دوربین مدار بسته بند انگشتی(مخفی)

دوربین های مداربسته مخفی می توانند در هر اندازه و شکلی وجود داشته باشند. از آنجا که استفاده از دوربین های مخفی کاملا ابتکاری می باشد می توان آن ها را در هر جای ممکن جاسازی کرد. انواع پیش ساخته آن ها در قاب های مختلفی مثل قاب سیستم اطفاء یا قاب زنگ، ساعت دیواری، پریزبرق موجود است. معمولا از دوربین های مینیاتوری به عنوان دوربین های مخفی استفاده می شود.

انواع دوربین مداربسته مخفی:

دوربین های مداربسته مخفی با عنوان های متفاوتی در بازار شناخته شده اند، از این دوربین ها برای ضبط تصاویر و صدا بدون اطلاع فرد استفاده می شوند. انواع مختلفی همانند دوربین مداربسته کوچک، دوربین بند انگشتی، دوربین پریزبرق، پین هول و….. در بازار عرضه می شود. دوربین مداربسته مخفی قابلیت با سیم یا بدون سیم شدن را دارند. در زیر 5 نمونه اشاره کردیم.

  • دوربین مداربسته سوزنی (مینیاتوری)
  • دوربین مداربسته بند انگشتی
  • دوربین مداربسته مینیاتوری پین هول
  • دوربین مخفی خودکاری
  • دوربین مداربسته مخفی در پریز برق
دوربین مخفی در پریز برق

آیا استفاده از دوربین مداربسته مخفی جرم است؟

نصب دوربین مداربسته کوچک و مخفی نیازمند مجوز است؛ زیرا اگر به هر نحوی در محیط های خصوصی و مشاع نصب گردد در صورت شکایت، منجر به جریمه سنگین یا تعقیب قضایی می شود. نکته قابل توجه این است که حتی در منزل خود از نصب انواع دوربین مداربسته مخفی دوری کنید تا دچار مشکل و یا پیگرد قانونی نشوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *